AkdenizAlmanyaAvrupaBatı KaradenizEgeGezi Sitesiİç AnadoluLüksemburgManşetMarmaraOtellerRestaurantlarYurt Dışı GezilerYurtiçi Geziler

Melda Yeter ile “Tatil”in tadı…

Melda Yeter ile “Tatil”in tadı…

Melda Yeter ile “Tatil”in tadı…

 

Cemiyet hayatının başarılı iş insanı Amik Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Melda Yeter, yorucu iş sezonunun ardından tatil yapmak için Türkiye’yi bölge bölge geziyor…

Ege ve Akdeniz’de kiraladığı teknesi ile koyları gezen Melda Hanım denizin ve güneşin keyfini çıkarırken; Güneydoğu’da da tarihi yerleri görüp bir  yılın iş yorgunluğunu üzerinden atıyor.

 Başarılı insanların en büyük sırrının çalışmak, çok çalışmak, hep çalışmak olduğuna dair bir inanç vardır toplumun genelinde diyen Türkiye’nin iş dünyasında parlayan yıldızlardan biri olan Melda Yeter;  “Bu düşünceye göre başarılı insanlar; durmadan, dinlenmeden, gece gündüz çalışan işkolik tiplerdir hep. Oysa kazın ayağı öyle değil. Evet, çok çalışmak başarıyı getiriyor. Ancak başarılı insanların tek düsturları çalışmak değil. Bu insanlar iş dışındaki zamanlarını nasıl değerlendireceklerini, daha doğrusu hem faydalı ama hem de “keyifli” bir biçimde nasıl değerlendireceklerini çok iyi bilirler. Başarının sırrı da işte tam olarak bu. Bilhassa çok çalışıp da başaramayanlara; yerinde ve zamanında, verimli ve keyifli çalışanların tatil alışkanlıkları hakkında örnek olmak bana büyük bir haz veriyor” dedi.

Tatil Yapan kişinin İş’te verimliliği artar…

Melda Yeter; “Hayatın getirdiği sıkıntıların gerginleştirdiği insanı, hayata yeniden hazırlamak.” şeklinde tanımlıyor tatili. Yorulan beynimizin daha fazla yıpranmasını önlemek ve onu dinlendirmek için en iyi formül; zaman zaman iş ortamından uzaklaşmak, yani tatile çıkmaktır. Tatil süresince spor yapmak, mümkün olduğunca açık havada bulunmak, işi düşünmemek ve hobilerimizle ilgilenmek; bizi zinde kılar. Tatilde Kişinin kendine olan güveni, mutluluğu, huzuru ve yaşam coşkusu artıyor, endişe ve korkuları giderek azalıyor. Bütün bunların sonucu olarak da çözüm üretme yeteneği artıyor. Yani kısa bir süre de olsa işlere ara vererek tatil yapmak; zahiren iş günü ve iş gücü kaybı gibi görünse de aslında tam tersine; performans ve verimlilik artırıcı bir unsur.” diyor.

Tatil Demek Sağlık Demek…

 Tatil yapmayan yani yeterli ve verimli biçimde dinlenemeyen kişilerse, başta stres olmak üzere; yorgunluk, huzursuzluk, isteksizlik ve halsizlik gibi çeşitli psikosomatik problemler yaşamaktalar. Çünkü stres her ne kadar psikolojik bir problem olsa da etkileri kişinin ruh dünyasında olduğu kadar bedeni üzerinde de kendini gösteriyor diyen Melda Yeter; “Dinlenmeyen insan gergin olur ve vücudunda kas gerginlikleri meydana gelir. Bedeninde sekmeler oluşur. Damarlarda daralmalar ortaya çıkar. Dolayısıyla hücrelere giden kan miktarında azalma meydana gelir. Damarlar farklılaştığı için, bu durum beyin kanamalarına kadar gidebilir. Eğer vücutta herhangi bir bölge veya organ hassas ise orada hasar oluşmaya başlar. Hatta gerginliğin, kadınlarda kemik erimesinin hızlanmasına dahi sebep olduğu söylenir. Uzmanların anlattıklarından yola çıkacak olursak; tatilin aslında gayet gerekli ve faydalı bir şey olduğunun tartışmasız, nasıl ve hangi biçimlerde yapılmasının daha doğru ve yararlı olduğunun ise tartışılabilir bir konu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

Seyahatte Sıhhat Vardır…

Tatili verimli ve faydalı değerlendirmenin belki yüz, belki binlerce farklı yolu var. Hepsine birden sayamayacağıma göre başarılı insanların tatillerinde yapmayı en çok tercih ettikleri şeylerden bahseden Melda Hanım; “ Farklı şehirlere, mümkünse farklı ülkelere seyahatler yapmak da başarılı insanların ortak tatil alışkanlıklarından. Bu onların bilgi ve görgülerini artırdığı gibi farkındalıklıklarını da yükselten aktivitelerden biri olmuş hep. Farklı kültürleri tanıyarak, hayatın sadece bizim baktığımız, bizim istediğimiz gibi değil de başka şekillerde de yaşanabildiğini görmek; kişinin ufkunu genişlettiği gibi hoşgörüsünün artmasını sağlıyor. Bütçe vb. engeller yüzünden seyahat edemeyenlereyse önerimiz; kendi yakın çevrelerini tanımak için küçük gezintilere çıkmaları. Çevre illerden filan değil, en fazla bir ya da iki şehir içi otobüsle ulaşılabileceğiniz kendi şehrinizin, kendi ilçenizin kültürel zenginliklerini keşfetmekten söz ediyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

      

Okunma Sayısı: 2272
Başa dön tuşu